Składniki 3 porcje:
- 1/2 brokuła
- 1 marchew żółta
- 1 marchew pomarańczowa
- groszek cukrowy
- fasolka szparagowa
- szklanki mleka sojowego naturalnego
- 1/2 szklanki mleka kokosowego (lub 2 łyżki wiórków kokosowych)
- przyprawy: curry, kumin, kolendra, kurkuma, chilli, sól
- 1 cm startego imbiru
Umyte i pokrojone warzywa gotujemy w niewielkiej ilości wody ok 5-10 min. Dodajemy przyprawy, mleko sojowe i kokosowe, zagotowujemy. Powyżej prezentuję wersję wegetariańską. Można dodać filet z kurczaka pokrojony w kostkę.
Wartość energetyczna porcji 140 kcal
Białko: 9 g
Tłuszcz: 5,7 g
Cholesterol 21 mg
Węglowodany: 12 g
Błonnik: 6 g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz