Indykowo - brokułowo - cukinowo - cebulkowo. Wszystko pieczone i
smakowicie przyprawione ( imbir, kurkuma, bazylia, cynamon, goździki,
czosnek). Uwielbiam pieczoną cebulkę czosnkową i czosnek). Na deser
sernik wiśniowy na zimno i kawa z kardamonem:)
Przepis na sernik wiśniowy na zimno:
Składniki:
- twaróg sernikowy drobno zmielony chudy/ półtłusty 1 kg (ja użyłam sera z "wiaderka" o 4% tłuszczu)
- opakowanie żelatyny na 2,5 litra
- wypestkowane wiśnie ok 1 1/2 szklanki
- szklanka soku wiśniowego (200 ml)
- jogurt wiśniowy 300g
- cukier do smaku
Przygotowanie:
Podgrzewamy
sok i rozpuszczamy w nim żelatynę, w misce mieszamy twaróg, jogurt i
cukier, dodajemy sok z żelatyną. Następnie wrzucamy do formy część
wiśni, wlewamy masę i dokładamy resztę owoców. Wstawiamy do lodówki na
co najmniej 6 h i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz