Zupa krem porowo - pieczarkowa
Składniki na 2 porcje:
• Jajko
• Małe opakowanie serka homogenizowanego
• Marchewka
• Pietruszka
• ½ dużego lub cała sztuka pora
• 1/3 selera
• Łyżeczka suszonej włoszczyzny
• 400 g pieczarek
• Mielony kumin
• Pietryszka – nać
• Sól, pieprz, kiełki brokuła
Przygotowanie:
Gotujemy w garnku pokrojone i umyte warzywa ( kształt i wielkość obojętne) oraz obrane pieczarki z przyprawami i suszoną włoszczyzną. Osobno gotujemy jajko ok. 4-5min. Po 15 min blendujemy zawartość garnka na jednolitą masę, zdejmujemy z gazu i dodajemy serek oraz pietruszkę. Podajemy z jajkiem i kiełkami.
Wartość odżywcza porcji 165 kcal
Białko 17g
Tłuszcz 4,5g
Cholesterol 80 mg
Węglowodany 13g
Błonnik 13g
jaki kolor, piękna i brzmi smakowicie
OdpowiedzUsuń