wtorek, 28 lutego 2012

Zupa krem porowo - pieczarkowa

Zupa krem porowo - pieczarkowa





Składniki na 2 porcje:

•    Jajko
•    Małe opakowanie serka homogenizowanego
•    Marchewka
•    Pietruszka
•    ½ dużego lub cała sztuka pora
•    1/3 selera
•    Łyżeczka suszonej włoszczyzny
•    400 g pieczarek
•    Mielony kumin
•    Pietryszka – nać
•    Sól, pieprz, kiełki brokuła

Przygotowanie:
Gotujemy w garnku pokrojone i umyte warzywa ( kształt i wielkość obojętne)  oraz obrane pieczarki z przyprawami i suszoną włoszczyzną. Osobno gotujemy jajko ok. 4-5min. Po 15 min blendujemy zawartość garnka na jednolitą masę, zdejmujemy z gazu i dodajemy serek oraz pietruszkę. Podajemy z jajkiem i kiełkami.



Wartość odżywcza porcji 165 kcal
Białko 17g
Tłuszcz 4,5g
Cholesterol 80 mg
Węglowodany 13g
Błonnik 13g

1 komentarz: