Składniki na 2 porcje:
- 2 filety z dorsza
- łyżka oliwy
- 1/2 pora
- 1/2 fenkułu
- przyprawa "jarzynka" wegetariańska ( suszone warzywa bez soli i cukru )
- sól
- pieprz
- pieczarki - 6 dużych kapeluszy
Na oliwie dusimy pokrojonego pora, fenkuł z przyprawami (ok 5 min). Na natłuszczoną blachę (naczynie żaroodporne) układamy pieczarki nadziane podduszonymi warzywami, oraz rybę natartą oliwą, doprawioną i obłożoną porem z fenkułem. Wszystko zapiekamy ok 30 min w 180 C.
Wartość energetyczna porcji 350 kcal
Białko: 58 g
Tłuszcz: 10 g
Cholesterol 125 mg
Węglowodany: 8 g
Błonnik: 13g
Puree z zielonego groszku - 4 porcje:
- mrożony groszek - paczka
- serek homogenizowany naturalny - małe opakowanie
- sól, pieprz
- pietruszka
- łyżeczka oliwy
Wartość energetyczna porcji 120 kcal
Białko: 8 g
Tłuszcz: 4 g
Cholesterol 7 mg
Węglowodany: 11 g
Błonnik: 6 g
Puree selerowo-pietruszkowe 3 porcje:
- średni seler
- duża pietruszka
- serek homogenizowany naturalny
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa, koper włoski (zielona część)
- łyżeczka oliwy
Wartość energetyczna porcji 100 kcal
Białko: 6 g
Tłuszcz: 4 g
Cholesterol 7 mg
Węglowodany: 7 g
Błonnik: 10 g
Swietny przepis na rybkę, dodatki strzal w 10. Wszystko jasno i przejrzyście napisane .
OdpowiedzUsuń