Składniki na 2 porcje:
- szklanka kukurydzy
- szklanka czerwonej fasoli
- szklanka groszku
- 1/3 kalafiora
- łyżeczka musztardy
- łyżeczka sosu sojowego
- łyżeczka melasy
- mozzarella
Przygotowanie:
Wszystko mieszamy, wykładamy do naczynia żaroodpornego, układamy mozzarellę i pieczemy 15 min w 180C.
Wartość odżywcza: 237 kcal
Białko: 20g
Tłuszcz: 5g
Cholesterol: 16mg
Węglowodany: 28g
Błonnik 10g
Błonnik 10g
JAKIE TO CUDOWNE! :) zrobię pewnie niedługo coś podobnego :)
OdpowiedzUsuńHej, a czy kalafior najpierw gotujesz, czy dodajesz surowy?
OdpowiedzUsuńDaję surowy, jest wtedy taki jak lubię najbardziej, czyli lekko twardawy, można wcześniej zblanszować:)
Usuń