Bardzo nietypowa zupa. Polecam, chociaż pewnie niejedna osoba uzna mnie za szaloną, to jest to udany eksperyment. Zarówno słodkawe szparagi, jak i pietruszka świetnie sprawdzają się w połączeniu z wanilią i nutą cynamonu. Do odważnych świat należy!
Wersja "biała" na słodko
Składniki na 2 porcje:
• Białe szparagi - pęczek
• Małe opakowanie serka homogenizowanego waniliowego
• Seler (1/3 średniego)
• Pietruszka
• 1 mały ziemniak
• laska wanilii
• szczypta cynamonu
• szczypta soli, pieprz
Przygotowanie:
Gotujemy
w garnku pokrojone i umyte warzywa ( kształt i wielkość obojętne) oraz
obrane szparagi z wanilią. Po 15 min blendujemy zawartość garnka na jednolitą
masę, zdejmujemy z gazu i dodajemy serek. Podajemy posypane cynamonem .
Wartość odżywcza porcji 168 kcal
Białko 15g
Tłuszcz 3g
Cholesterol 60 mg
Węglowodany 19g
Błonnik 13g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz