poniedziałek, 5 marca 2012

Makaron razowy - skromnie, smacznie, zdrowo



Propozycja na lodówkowe pustki, brak czasu i pomysłu oraz na chęć szybkiego zjedzenia czegoś wartościowego.

Prosta pasta - składniki na 4 porcje:
  • puszka zielonego groszku
  • puszka kukurydzy
  • 200 g razowego makarony (suchy)
  • łyżka oliwy
  • serek ziarnisty 200g (użyłam chudszej wersji)
  • natka piertuszki
  • przyprawy
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente. Odcedzamy dodajemy łyżkę oliwy i wymieszane pozostałe składniki. Doprawiamy wg uznania i posypujemy natką pietruszki.  

Wartość odżywcza porcji to 300 kcal

Białko14g
Tłuszcz 5g
Cholesterol 7mg
Węglowodany 48g
Błonnik 9g

Strączkowe 

1 komentarz:

  1. O, jeden z moich lunchów do pracy! Tyle że bez serka :D Smakowe.

    OdpowiedzUsuń