Składniki na porcję:
- 1 płat śledzia - matijas
- 1/2 szalotki
- oliwa z oliwek extra vergine
- suszone pomidory
- bazylia
- liść laurowy
- ziele angielskie
- pieprz
Przygotowanie:
Śledzie moczymy przez noc w wodzie. Filety kroimy w cząstki, cebulkę w piórka, pomidory w dużą kostkę i siekamy bazylię. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wkładamy do słoiczka/ szczelnego naczynia, zalewamy oliwą i odstawiamy na 2-3 dni. Warto codziennie potrząsnąć naczyniem by przemieszać składniki. Oliwę można równie dużo wcześniej przygotować przez umieszczenie w niej siekanej bazylii i pomidorów.
Białko: 15 g
Tłuszcze: 16 g
tł. nasycone: 2,51g jednonienasycone: 8,94g wielonienasycone: 2,95g
tł. nasycone: 2,51g jednonienasycone: 8,94g wielonienasycone: 2,95g
Cholesterol: 49 mg
Węglowodany: 3 g
Błonnik: 0,6 g
po treningu
przepis fajny ale banerka akcji nie ma:(
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuń