Składniki na 2 porcje:
- dorsz świeży - sztuka - 2 filety
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól, pieprz
- Romanesco - mała sztuka
- mieszanka kiełków 50g
- 3 łyżeczki oliwy
- 1/2 limonki
Przygotowanie:
Rybę nacieramy oliwą, przyprawami i pietruszką. Po ok 1h smażymy na oliwie. Romanecso gotujemy na półtwardo. Podajemy dorsza skropionego sokiem z limonki z kiełkami i gotowanym zielonym kalafiorem.
Wartość odżywcza porcji 342 kcal
Białko 47g
Na 162mg
K 2,2g
P 648mg
Białko 47g
Tłuszcz 8g
Cholesterol 90 mg
Węglowodany 20g
Błonnik 10gNa 162mg
K 2,2g
P 648mg
Bardzo apetyczna i zdrowa propozycja!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię:)
Uwielbiam ryby - zdrowe i smaczne. A już szczególnie z brokułami. ;)
OdpowiedzUsuń