Fioletowa = zielona fasolka z sosem czosnkowym
- fasola szparagowa ok 250g
- sos piri piri
- pieczone 4 ząbki czosnku (można upiec zawinięty w folii z innymi potrawami i przechowywać w lodówce 3-4 dni lub zrobić puree i zamrozić)
- kilka kaparków
- serek homogenizowany naturalny 150g
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Fasolkę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Serek łączymy z czosnkiem i doprawiamy. Podajemy fasolkę polaną serkiem, skropioną sosem piri piri i posypane kaparami.
Wartość odżywcza całej porcji 243 kcal
Białko 19 g
Na 63mg
K 817mg
P 264mg
Mg 265mg
Białko 19 g
Tłuszcz 11g
Cholesterol 37 mg
Węglowodany 15g
Błonnik 11gNa 63mg
K 817mg
P 264mg
Mg 265mg
pysznie i zdrowo! tak lubie :)
OdpowiedzUsuńŚwietny blog, akurat takiego szukałam :)
OdpowiedzUsuń