Składniki na 1 porcję:
- 1/2 bakłażana
- garść szpinaku
- ząbek czosnku
- 1/3 cukinii
- 1/4 kiełków na patelnię
- 1 filet z piersi kurczaka
- plaster sera żółtego
- curry
- oliwa
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Szpinak dusimy 3 min na oliwie z czosnkiem - gotowe
Bakłażana kroimy w plastry i smażymy z obu stron na oliwie po 2 min - gotowe
Cukinię dusimy z kiełkami i curry pod przykryciem ok 4 min - gotowe
Filet rozbijamy, nacieramy curry, zawijamy z serem i smażymy z każdej strony(4) po ok 2 min - gotowe.
Wartość odżywcza 400 kcal
Białko 52 g
Na 279mg
K 2,1g
P 698mg
Mg 232mg
Ca 350mg
Fe 8,5 mg
Białko 52 g
Tłuszcz 11g
Cholesterol 103 mg
Węglowodany 21g
Błonnik 11gNa 279mg
K 2,1g
P 698mg
Mg 232mg
Ca 350mg
Fe 8,5 mg
Pyszny obiadek!
OdpowiedzUsuńjak smacznie!:)
OdpowiedzUsuńJeden z moich ulubionych sposobów na kurczaka :)
OdpowiedzUsuńA, i z przyjemnością nominowałam Cię do Verstile Blogger Award, zapraszam :)
UsuńWygląda pięknie! :) W ogóle jestem stałą czytelniczką twojego bloga, zrobiłam kilka dań z twoich przepisów i bardzo mi smakowało. :) Sama jestem studentką 4 roku Technologii żywności. Tak jak ciebie pasjonuje mnie zdrowe żywienie i ogólny zdrowy tryb życia, to daje mi siły. Jednak sama dopiero uczę się gotować i ty mi w tym pomagasz :) Także tak trzymaj i będę dalej obserwować. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie połaczenia i na dodatek cukinia moja ulubiona <3
OdpowiedzUsuńProsto, smacznie, zdrowo i pysznie!
OdpowiedzUsuńZ przyjemnością informuję, że nominowałam Ciebie do Versatile Blogger Award :) Szczegóły u mnie na blogu no i na innych blogach :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńNominowałam Cię do Versatile Blogger Award, taki rodzaj uznania dla Twojego bloga :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń