Skład na porcję:
- mięso mielone wołowe (na tatar) 80g
- 1/2 fenkuła
- 3 pieczarki
- curry
- pieprz, sól
- 3 łyżki otrąb owsianych
- świeża bazylia, pietruszka
- 1/3 dużego brokuła
- 2 łyżeczki oliwy
- 1 białko
Przygotowanie:
Kapelusze pieczarek dusimy na łyżeczce oliwy ok 10 min z ziołami. Osobno smażymy drobno posiekane ogonki pieczarek i fenkuł. Mięso mieszamy z przyprawami, ziołami, białkiem i duszonym fenkułem z pieczarkami. Smażymy z obu stron po ok 5 min. Podajemy z gotowanym brokułem.
Wartość odżywcza 386 kcal
Białko 41g
Na 194mg
K 3g
P 1,2g
Fe 12mg
Zn 8mg
B12 1,14mg
Białko 41g
Tłuszcz 14g
Cholesterol 47,2 mg
Węglowodany 20g
Błonnik 31gNa 194mg
K 3g
P 1,2g
Fe 12mg
Zn 8mg
B12 1,14mg
wit C 347mg
O, zawsze spotykałam w sklepach te okropne mieszanki wołowo-wieprzowe ze śladową ilością, więc mieliłam wołowinę sama, a nie pomyślałam zeby użyc mięsa na tatar ;)
OdpowiedzUsuń