Składniki na 4 porcje:
- schab - ok 500g
- 4 młode pietruszki
- 4 młode buraczki
- 500g pieczarki
- 4 małe jabłka
- 2 cebule
- pietruszka nać
- lubczyk
- sól, pieprz
- 4 duże młode ziemniaki (pieczemy zawinięte w folii z koperkiem)
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa starannie myjemy, nie obieramy. Układamy w naczyniu mięso wraz ze wszystkimi składnikami, przykrywamy i pieczemy 45 min w 180C.
Podajemy z pieczonymi młodymi ziemniaczkami.
Wartość odżywcza porcji 407 kcal
Białko 34g
Na 124mg
K 1,2g
P 393mg
Białko 34g
Tłuszcz 20g
Cholesterol 99 mg
Węglowodany 22g
Błonnik 6gNa 124mg
K 1,2g
P 393mg
Z warzywami to ja lubię. :) Chociaż jabłka kojarzą mi się z pieczoną kaczką.
OdpowiedzUsuń