Składniki na porcję:
- 1/2 cukinii
- cykoria
- świeża bazylia
- łyżeczka przecieru pomidorowego
- łyżeczka octu balsamicznego
- łyżka jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
- 2 łyżeczki oliwy
- 150g cielęciny
Mięso nacieramy oliwą, octem balsamicznym i bazylią, zawijamy w rękaw i pieczemy w piekarniku (200C) lub na patelni teflonowej/ nieprzywierającej ok 15 min. Cielęcinę należy wcześniej macerować conajmniej godzinę (może być całą noc). Na patelni z oliwą dusimy ok 5 min pod przykryciem cykorię z cukinią. Z przecieru, jugurtu, bazylii i odrobiny octu balsamicznego przygotowujemy sos.
Wartość odżywcza 261 kcal
Białko 35g
Tłuszcz 9g
Cholesterol 106 mg
Węglowodany 10g
Błonnik 3g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz