niedziela, 5 lutego 2012

Zupa warzywna - witaminowa bomba

Ta zupa to pyszny i zdrowy wynik porządków w lodówce. Wygląda tak jak smakuje:) Wyśmienicie!

Składniki 4 porcjie:
  • 1 żółta cukinia
  • 1/2 l soku warzywno-owocowego 100%
  • 1 pomidor
  • 1 papryka czerwona
  • 1/2mrożonej włoszczyzny w paski
  • puszka ciecierzycy
  • natka pietruszki
  • 1/2 kalafiora
  • cebula
  • sól, pieprz
  • szklanka mleka 1,5%
  • łyżeczka oliwy
  • 1/2 szklanki wody

Przygotowanie:

Na oliwie szklimy cebulkę w piórka, dodajemy włoszczyznę i wodę, dusimy 3-4 min. Dorzucamy różyczki kalafiora, pokrojoną cukinię, paprykę, pomidora i zalewamy sokiem. Gotujemy  5 min, doprawiamy, wrzucamy osączoną cieciorkę i wlewany szklankę mleka. Gotujemy 2-3 min. Podajemy z posiekaną pietruszką.


Wartość kaloryczna porcji: 285 kcal
  • Białko 18.69g
  • Tłuszcz 5.8g
  • Cholesterol 4.9mg
  • Węglowodany 40.1g
  • Błonnik 12.9g
 warzywa strączkowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz