szklanka mąki razowej (mieszana pszenna, żytnia, orkiszowa) 100-125 ml letniej wody
Farsz:
Ser camembert o obniżonej zawartości tłuszczu
Wg uznania dodatki, np: bazylia, tymianek, chilli, orzechy włoskie, ocet balsamiczny i maliny.
Dodatki
Jogurt naturalny +/- zioła i czosnek
Przygotowanie:
Ciasto zagniatamy i dodajemy tyle wody by było plastyczne. Ilość zależy od gruboziarnistości i rodzaju mąki.
Z ciasta formujemy walec, kroimy na 1,5 cm kawałki, wałkujemy i nadziewamy serem. Gotujemy ok 6-7 min od wypłynięcia.
Wartość odżywcza 6 pierogów : 340 kcal
Białko: 16g
Tłuszcze 11g
Węglowodany 43,5g
Błonnik: 9g
Zn 3,89mg
Ca 326mg
Tłuszcze 11g
Węglowodany 43,5g
Błonnik: 9g
Zn 3,89mg
Ca 326mg
camembert w pierogach? super! jak smacznie :)
OdpowiedzUsuń