poniedziałek, 2 kwietnia 2012

Cukinia z rybą

Kolejna nietypowa wersja makreli! Efekt smakowy jest wyśmienity, a przyznam, że bałam się tego połączenia. Jednak warto eksperymentować. Danie szybkie, zdrowe i pyszne!


Składniki na porcję:
  • 3 pieczarki
  • 50g kiełków soczewicy
  • 1 mała cukinia
  • 1/2 dużej makreli
  • curry, kmin rzymski
  • czosnek
  • sól
  • łyżeczka oliwy
Przygotowanie:
Na oliwie smażymy pieczarki, po 5-8 min dorzucamy cukinię, kiełki i przyprawy.  Dusimy 5 min, zdejmujemy z ognia i dodajemy kawałki wędzonej makreli. Gotowe!

Wartość odżywcza 450 kcal
Białko: 44 g
Tłuszcze: 22 g
Cholesterol: 105 mg
Węglowodany: 19 g
Błonnik: 8,5 g

1 komentarz:

  1. Wygląda świetnie, myślę, że niebawem spróbuję:-)
    Cieszę się, że tu trafiłam, chętnie pokorzystam ze zdrowych propozycji bo sama, poza wiedzą ogólną, nie mam natury szperacza i niestety nie sprawdzam jakie walory (poza smakowymi;-) mają różne produkty.

    OdpowiedzUsuń