Oto co przygotowywaliśmy (wszystkie przepisy znajdziecie na blogo Kasi )
Rubin z miodowym kawiorem,na domowym grahamie
Muszę przyznać że Rubin to mój fawotyt, świetny z lekko kwaskowatym pieczywem na zakwasie i słodkim kawiorem miodowym.
Pudding chlebowy z szynką i Bursztynem
Porzeczkowe galaretki z czarymi jagodami i owocami goji
Zarówno kwaśne jak i słodkie dzięki użytej stewii, dodatek agaru sprawia że smakują jak mus nie trarycyjne sztywne galaretki. Moje dzieło:)
Krem pomidorowy z soczewicą i pomarańczową pianką
Wyszedł bosko. Po prostu poezja:)
Quinoa z pieczonymi pomidorkami, ciecierzycą i Szafirem
To prawdziwa bomba składników odżywczych w pysznej postaci.
Saltimbocca z szałwią i pudrem truflowym & pęczakotto
Pieczone drobiowe babeczki z serowymi czapeczkami
Świetne! Mimo braku miejsca w żołądku po wielu pysznościach pochłonęłam 3 i dalej było mi mało:)
Serniczki - jagodowy z nutą kardamonu i z melisą
Lekkie, orzeżwiające, aksamitne:)
Pięknie dziękuję za wspaniały czas! Całą galerię znajdziecie tutaj.
Wypowiedzi blogerów na temat
wydarzenia:
Monika Kozak (pinupcookinglooking.blogspot.com): Piątkowe warsztaty zorganizowane w SPOCIE
przez Kasię i Marka z BlogerChef’a były fantastyczne. Kasia zdradziła nam kilka
sekretów kuchni molekularnej, np. jak przygotować domowym sposobem kawior
miodowy. Atmosfera była świetna, a towarzystwo idealne. Dodatkowo mogliśmy
uczestniczyć w degustacji serów, o
których opowiedział nam Pan Gieno Mientkiewicz - prowadzący program "Przez
dziurkę od sera" emitowany na kanale KUCHNIA+. Ja jako fanka serów byłam w
"niebie"! Na końcu dostaliśmy niespodzianki od marki Old Poland oraz
mały słoiczek z prawdziwym żytnim zakwasem, który przygotowała dla nas Kasia.
Katarzyna Sadłowska (aduparoscie.com): Warsztaty z panem Gienem Mientkiewiczem dały nam możliwość poznania
wielu ciekawych serów i dostarczyły sporych wrażeń smakowych. Degustacja
ważącej 35 kilogramów emilgrany oraz 15-miesięcznego koziego sera o wątpliwym
zapachu na długo pozostanie w naszej pamięci :-) Podczas warsztatów udało nam
się wyczarować przepyszne dania i desery starając się przy tym, by były jak
najzdrowsze. Ponadto, w ciekawy sposób połączyliśmy kuchnię tradycyjną z
molekularną, otrzymując niesamowity miodowy kawior idealnie współgrający z
polskimi serami.
było mi tak smutno, że nie mogłam być z Wami..
OdpowiedzUsuńJaka piękna relacja! Dziękuję za miłe słowa :)
OdpowiedzUsuńZ chęcią spróbowałabym takich pyszności!
OdpowiedzUsuń